Radial Lineboxar – Ljudteknikern rekommenderar

Aktiv Linebox Radial J48Jag vill slå ett slag för Radials lineboxar. De låter bra, är robusta och har de funktioner som behövs. Här till vänster syns till exempel Radial J48 (Detta är en återförsäljarlänk. Se min policy för återförsäljarlänkar.), en aktiv linebox med pad, hi pass, ground lift och fasvändare.

En finess är merge-knappen som slår samman signalerna som pluggas in på de båda teleuttagen. Bra om du har ont om kanaler på mixerbordet och behöver slå samman en ljudkälla i stereo (till exempel en synt) till mono, och på så sätt spara en kanal på mixerbordet.

I normalfallet fungerar det ena teleuttaget som en thru-utgång. Den används oftast till att skicka signalen från instrumentet vidare till en förstärkare på scenen.

 

Radial JPC - Linebox för lap tops

Men finurligheterna slutar inte där. Radial har en hel serie med innovativa varianter av passiva och aktiva lineboxar, splitters och switchar.

En av mina favoriter är Radial JPC som du kan se här till vänster. (Detta är en återförsäljarlänk. Se min policy för återförsäljarlänkar.) Det är en linebox avsedd för att lätt kunna ansluta en lap top till mixerbordet.

Den har både tele, rca och minitele i stereo som möjliga ingångar.

Både J48 och JPC har ett pris runt 2 000 kr.

Här kan du botanisera mera i Radials sortiment av DI-boxar (Linebox kallas även för DI-box. "DI"  står för "direct injection").

Mvh Ljudteknikern

Lämna en kommentar

*