Tyck till om mixerbord och högtalare

Gå till frågeformuläret
Tyck till!

Vad föredrar du på spelningen?

 1. Analoga eller digitala mixerbord?
 2. Aktiva högtalare eller aktiva mixerbord?

Svara här!

Dina svar kommer att användas i en köpguide som jag skriver för tidningen Studio.

Mvh Hans Nicklasson alias Ljudteknikern

PS Här hittar du 5 pdf:er om mixerbord, högtalare och mycket mer. DS.

3 tankar på “Tyck till om mixerbord och högtalare”

 1. Jag tycker bäst om analogt och passiva högtalare. När man som jag har olika mixningar hela tiden (shower, bygdespel m.m.) föredrar jag snabbheten i ett analogt bord där du ser allt. Sen jobbar jag med passiva lådor och slutstegrackar för att kunna vara mer flexibel beroende på jobbets storlek. Numera finns analoga bord med kompressor på varje kanal. (Yamaha)
  Mvh Tomas

  Svara
 2. Personligen föredrar jag digitala mixerbord – man har så mycket mer möjligheter när man har vant sig (kompressor på varje kanal, ofta bättre EQ-möjligheter på kanalerna, möjlighet att spara scener osv). Som ljudansvarig i en normalstor kyrka, där alla tekniker arbetar på frivillig basis, har jag svårt att se hur fördelarna övervinner nackdelarna, eftersom att det är en lite värre inlärningskurva att köra digitalt. vad gäller högtaleri får gärna mobila anläggningar bestå av aktiva högtalare. I fasta installationer föredrar jag separata förstärkare.

  Svara
 3. Vid liveradiosändningar av tex konserter, mm är digitalmixern ett mycket bra val. I radiosammanhang är är de inbyggda kompressorerna på varje regel mycket användbara. Ofta behövs också en flerbands ljudprocessor för att ha full koll på dynamiken innan ljudsignalen streamas. För att inte behöva ha för mycket utrustning med sig ut funkar det mycket bra med Breakaway Live i datorn.

  Svara

Lämna en kommentar

*