Vilken Bok Ger Bästa Ljudet?

Bästa Ljudet - Vilken bok ska du välja?Många har hört av sig och undrat vilken bok de ska välja för att få det bästa ljudet. Jag har skrivit två böcker om liveljud: Bästa Liveljudet som kom ut i somras och Jakten på det perfekta PA-ljudet - Bibeln om liveljud. Dessutom finns det ytterligare en bok om liveljud som heter just Boken om liveljud. Den kom ut 2011 och är skriven av Jens Walther och utgiven av Hansen Media AB (Musikermagasinet - MM).

En vanlig fråga
är om min nya bok, Bästa Liveljudet, är ett komplement, ett alternativ eller en fortsättning på min första bok. En annan vanlig fråga är vilken bok man ska börja med om man vill ha bästa ljudet.

Låt mig berätta lite om böckerna så klarnar det.

Bästa Liveljudet - Info och Beställning
Bästa Liveljudet släpptes nu i somras och är alltså rykande färsk. Den vänder sig till alla trubadurer och band därute som försöker fixa det bästa ljudet själva. Den vänder sig också till alla dem som hjälper till med ljudet. Spelar och/eller mixar du på hobbynivå eller upp till halvprofessionell nivå är detta boken för dig. Kanske är du musiklärare eller AV-tekniker på gymnasiet, grundskolan eller musikskolan. Du får handfasta råd och tips var det går att förbättra ljudet och hur du gör det. Det är en konkret och lättförståelig liten handbok att läsa innan nästa spelning/konsert.
Info och Beställning av Bästa Liveljudet Här

 

Jakten på det Perfekta PA-ljudet - Bibeln om Live-Ljud
När Jakten på det perfekta PA-ljudet kom ut 2006, hade det inte släppts några böcker om liveljud på svenska på 20 år. Den fyllde ett stort behov av information om nutida ljudteknik och hur den används. Det fanns även en stor efterfrågan från skolvärlden, inte minst gymnasieskolans estetprogram, om relevant kunskap i ämnet. En av anledningarna till att jag skrev den var att jag själv saknade undervisningsmaterial för mina elever i ljudteknik på gymnasiet.

Boken blev en succé. Med sina 412 sidor var den, och är fortfarande, den mest spridda och uttömmande boken i ämnet. Den är helt enkelt Bibeln om liveljud.

Boken är en tegelsten som tar upp alla aspekter kring PA-ljud: utrustningen, ljudteknikern, det praktiska arbetet från planering till konsert samt ljudläran som förklarar vad som händer. Det är en bok för dig som vill ha både bredd och djup, lätt och avancerat, teori och praktik i samma bok. En bok att ha som uppslagsbok, referensmaterial eller att sträckläsa delar av.

Bokens röda tråd är hur Jakten på det perfekta ljudet leder till bättre och bättre ljud.
Info och Beställning av Jakten på det perfekta PA-ljudet Här

Bästa Liveljudet - Info och Beställning
När det gäller Boken om liveljud vill jag börja med att säga att jag är partisk. Jag är författare till, och utgivare av, Bästa Liveljudet och Jakten på det perfekta PA-ljudet. Boken om liveljud är skriven av en annan författare och utgiven av ett annat förlag. Likväl är jag återförsäljare av den därför att jag vill samla den litteratur som finns om liveljud på svenska till gagn för alla er där ute som undervisar i ämnet, spelar live och/eller mixar ljud. Jag sticker dock inte under stol med att jag av naturliga skäl har bäst förtjänst på mina egna böcker.

Med det sagt vill jag ändå rekommendera Boken om Liveljud till dig som vill ha en komprimerad lightversion av Jakten på det perfekta PA-ljudet. Upplägget och innehållet är till stora delar ganska lika varandra.

Vi kan säga så här: köper du Boken om liveljud först kan du komma att vilja ha Jakten på det perfekta PA-ljudet sedan. Köper du där emot Jakten på det perfekta PA-ljudet först har du enligt mig inte lika stort behov av Boken om liveljud sedan - om du inte är mycket intresserad och precis som jag slukar det mesta du kommer över.
Info och Beställning av Boken om liveljud Här

Vilken bok ska du då välja för att få det bästa ljudet?

Svaret på den inledande frågan om min nya bok Bästa Liveljudet är ett komplement, ett alternativ eller en fortsättning på min första bok är att den är både ett komplement och ett alternativ men inte en fortsättning.

Vilken du ska välja i första hand beror på.

Är du på hobbynivå eller har kommit lite längre i din musiker/ljudteknikerbana och vill ha en liten, konkret och lättförståelig handbok om hur du med ofta enkla medel kan förbättra ljudet ska du i första hand välja Bästa Liveljudet.

Vill du ha mer kött på benen, siktar mot professionell nivå, vill ha både grunder och mer avancerat innehåll, kort sagt vill veta allt - då ska du välja Jakten på det perfekta PA-ljudet i första hand. Boken om liveljud är mitt tredjehandsförslag, om du redan har de två andra och vill ha mer.

Kan du ändå inte bestämma dig kan du köpa våra rabatterade bokpaket här. 🙂

Lämna en kommentar

*